• +31 0118 468 158
  • info@stichtingroat.com

Straatcultuur

Straatcultuur

[vc_row][vc_column 0=””][rev_slider_vc alias=”jongerenwerknws”][vc_column_text 0=””]

Straatcultuur

Deze term is afgeleid van het straathoekwerk met dien verstande dat gewerkt wordt met jongerencoaches die de roots en de straattaal van de doelgroep beheersen. Deze coaches zoeken jongeren op in hun eigen vindplaatsen en hun werkterrein is de straat. Erop af, vertrouwen winnen, inzicht in de belevingswereld van de straatjeugd krijgen en perspectief bieden zijn belangrijke elementen van het straatcultuurwerk.
Daarbij wordt ook de directe omgeving van deze hangjongeren meegenomen in een plan van aanpak. Integraal wordt samengewerkt met politie, gemeente, boa ’s , culturele organisaties, omwonenden, familienetwerken en de hulpverlening. Soms wordt ook contact gezocht met de scholen, waarop deze jongeren onderwijs volgen.
Centraal binnen het straatcultuurwerk staat het tegengaan/ bespreekbaar maken van overlastsituaties, het creëren van ontwikkelingskansen, jongeren met respect voor hun achtergrond in hun eigen kracht zetten. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de Keerpuntmethodiek, welke methode door Stichting ROAT zelf is ontwikkeld . Deze wordt toegepast door de keerpuntcoaches die in dienst zijn van ROAT.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]